Lodowe tiramisu

Ponieważ dochodzą mnie wieści, że w Polsce pada i pogoda jest raczej  nieszczególna (miejmy nadzieję, że to chwilowe) będzie ostatni w tegorocznej serii postów z lodami. Ale - będę dalej testować przepisy i jeśli trafię na wyjątkowo dobry, a warunki będą temu sprzyjać, na pewno się nim podzielę.

Pomysł na zrobienie tiramisu z lodów jest genialny w swej prostocie. Jeden z tych, przy których zastanawiam się, czemu sama na niego nie wpadłam. Jeśli się wykorzysta kupne lody, deser jest gotowy w parę minut (plus mrożenie, oczywiście). Można też specjalnie do niego zrobić lody domowe, wtedy, oprócz oczywistej satysfakcji, ma się też ułatwione układanie lodowej masy w foremce, bo ta prosto z maszyny jest jeszcze miękka.

W jednym i drugim wypadku mamy fantastyczny mrożony deser.



Po przepis na lodowe tiramisu 

zapraszamy na nasz nowy blog:




Brak komentarzy:

Copyright © 2014 z magazynu , Blogger